Mjukglass hemma

Mjukglass

Mjukglass – Foto: Britt-Marie Knutsson

Jag har länge gått och tittat på den där mjukglassen som har funnits i butikerna sen i våras. Den som står i kyldisken och som ska vispas, frysas och vispas igen. Att jag inte gjort slag i saken och provat har snarare berott på dåligt med plats i frysen än feghet. Men idag var det dags, en förpackning med vaniljmjukglass fick följa med i varukorgen. Jag följde anvisningarna på paketet och väntade de där tre och en halv timmarna glassen skulle stå i frysen. Men det var svårt kan jag säga, ivrig att prova var jag. Plus att jag ville hinna fota innan det blev för mörkt.

Resultatet blev faktiskt som riktig mjukglass som man köper i glasskiosken. Den var ganska god men mina smaklökar uppfattade ändå en liten bismak, men inte värre än att jag glufsade i mig en strut utan problem. Glassen finns i smakerna vanilj, choklad och jordgubbe och det borde ju fungera att blanda i exempelvis nötter eller choklad. Däremot är det nog inte så lyckat att hälla i flytande smaksättningar. Men det kan man ju ha till, vaniljglass med lakritssås tex. Mmmmmmums!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.