Sur deg men gott bröd

Surdegsbröd

Surdegsbröd med hasselnötter – Foto: Britt-Marie Knutsson

I går kväll fick jag för mig att nu är det dags att prova den där burken med färdig surdeg som jag köpte för en vecka sen. Den som stått där i kylen och blängt uppfordrande på mig varje gång jag öppnat dörren. Det har ju blivit jättepoppis med surdegsbröd och jag tycker att det är kanon att man numera kan köpa färdig surdeg på burk.  Jag har gjort egen surdeg en gång på jobbet, verkligen skoj att testa men det är mycket pysslande och gullande innan det blir bröd. Gott bröd.

Klockan var nog lite över åtta på kvällen när jag började med degen och då insåg jag inte riktigt vilken tid det skulle ta. Först ska degen jäsa två timmar och sen ytterligare en timma för att till slut gräddas i ca tjugo minuter. Det hann bli över midnatt innan brödet var gräddat och klart. =D

Jag följde receptet på burken men slängde även i 1 ½ deciliter hasselnötter som jag krossade grovt först. Receptet fungerade hyfsat men jag fick ösa i nästan två deciliter vetemjöl till och dessutom minskade jag saltet till två teskedar. Det tog också lite längre tid i ugnen men det beror nog på min ugn som inte riktigt kommer upp i graderna. Brödet blev riktigt gott men nästa gång kommer det att bli ännu bättre.

Grundreceptet hittar du här: http://www.kronjast.se/recept/grundrecept-rag-farsk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.