Rapport från vildjästen – del 2

Tisdag
Jag trodde inte mina ögon! I kväll när jag skulle plocka fram min vildjäst för att skaka den hade det hänt grejer. Jag var helt övertygad om att det började bli dags att ge upp och kasta den för nu har den fått två dagar mer på sig än den egentligen skulle och i morse syntes inga tecken på att den skulle vara användbar. Men nu hade det bildats skum på toppen och det luktade jäst om den, precis som det ska. 🙂 Den är klar! Jag silade av aprikoserna, det är alltså vätskan som ska användas. Då jag har lite annat att göra de närmaste dagarna kommer jag inte att hinna baka riktigt ännu men jästen lär hålla sig bra i kylen upp till ett par månader så till helgen ska jag få tid över att baka. Det lär gå att använda även aprikoserna så jag har sparat dessa. Får smaka på en och se om jag vill använda dem. Tänkte att det kanske går att stoppa in dem i en kaka eller så.

Vildjästen är klar

Vildjästen är klar – Foto: Britt-Marie Knutsson

 

Annons

En reaktion på ”Rapport från vildjästen – del 2

  1. Pingback: Levain – steg 2 | ochgott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.